Hva er VDIM? Beskrivelse og driftprinsipp

Hva er VDIM? Beskrivelse og driftprinsipp

VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management/Integrert dynamikkontroll) er en innebygget teknologi for å kontrollere parametre for bilens dynamikk. Dette har blitt brukt på Toyota og Lexus. Den kom på markedet i 2004 på Toyota Crown Majesta. Den forbedrer bilens håndtering, off-road egenskaper og manøvrering.

Hvordan VDIM fungerer

VDIM optimaliserer driften på ulike førerassistenter, spesielt blokkeringsfrie bremser, trekkraftkontroll, stabilitetskontroll og bremsekraftfordelingssystemet, samt elektrisk servostyring og annet. For å oppnå dette, overvåkes til enhver tid hvert hjuls hastighet, posisjonen på bremsepedalen og gasspedalen, rattvinkelen, trykket i bremseanlegget og bilens girhastighetssystem. Disse avlesningene gjør det mulig å vurdere veisituasjonen. Risikoen for at bilen avviker fra tiltenkt retning minimeres ved hjelp av VSC- og EPS-systemene.

TRC aktiveres når skrens oppdages. Et raskt, hardt trykk på bremsepedalen aktiverer nødbremsassistenten (BA). ABS-systemet griper inn for å hindre blokkering av hjulene.

Populære biler med VDIM

Årsaker til feilfunksjon

  • ! ABS-sensorene blir skitne.
  • ! Skade på ledningene som gir strøm til sensorene.
  • ! Lavt bremsevæskenivå.
  • ! Feil størrelse på hjulene.