Karosserireparasjon

Formålet med reparasjon av karosseri er å gjenopprette bilens strukturelle dimensjoner, formen og styrken til karosseriet og det pene utseendet. Det trengs både relevante ferdigheter og kunnskap å utføre denne jobben samt ofte også spesialverktøy.

 Reparasjon av karosseri, avhengig av typen og graden av skaden, kan inkludere følgende bilrelaterte tjenester: 
 • i Gjenoppretting av lakken. Det er nødvendig hvis lakken er blitt ujevn, har boblet opp, dype riper, hakk eller andre feil. Dette innebærer sliping av det skadde området, sparkling, grunning og lakkering. Det brukes et spektralfotometer til å få korrekt farge.
 • i Utretting av bulker uten å lakkere stedet. Dette er effektivt ved mindre deformasjoner uten bretter. Det utføres ved å trekke eller skyve i karosseriet.
 • i Utretting med hammer. Dette gjøres når bulken er mer alvorlig og har skarpe kanter. Det trengs spesielle hammere til arbeidet, og området må lakkeres.
 • i Rustbehandling. Dette inkluderer understellsbehandling med et beskyttende middel.
 • i Sveising. Anbefalt ved mye rust, sprekker og rifter i metallkomponenter når det er upraktisk å bytte dem.
 • i Varmeforsegling av fremre og bakre støtfangere Med denne metoden kan delene gjenopprettes og festene repareres.
 • i Strukturell gjenoppretting. Dette utføres på en spesiell maskin til gjenoppretting av understellet.
 • i Montering av nye komponenter. Det er nødvendig hvis det ikke er mulig å gjenopprette skadede komponenter.

Reparasjon av karosseri kan også inkludere slipende polering. Slik kan man fjerne mindre riper og skraper og gjenopprette den originale glansen til lakken. Det brukes slipepasta med forskjellig korning og et poleringsmiddel. Det er viktig å velge rett hastighet på slipemaskinen og bruke passe med kraft, slik at lakken ikke blir slipt for mye ned.

Reparasjon av karosseri består vanligvis av flere jobber. For eksempel kan området poleres, det kan påføres rusthemmende middel og lakkeres etter sveisingen. Det er ofte nødvendig å bruke sparkel til å jevne ut overflaten til karosseridelene etter utretting av bulker.

Ta kontakt med fagfolk på et verksted så raskt som mulig hvis du ser defekter i lakken. Selv små riper kan føre til dyptgående rust og forringelse av bilens stabilitet.

  Profilen din er din egen personlige assistent

  Her kan du spore bilutgifter, oppdatere billoggen og planlagte delebytter, lagre veiledninger, notater og dokumenter