Reparasjon av bilelektronikk

Reparasjon av bilelektronikk

Ved reparasjon av bilelektronikk er det en rekke trinn som skal sikre at alle de elektroniske enhetene fungerer som de skal. Det er veldig viktig at de fungerer korrekt, både for sikkerheten når du kjører og kjørekomforten.

Noen av verkstedene som tilbyr reparasjon av elektriske bilsystemer utfører også andre relaterte tjenester.

En av de mest etterspurte typene bilservice er overhaling av batteriet. Da gjenopprettes den originale kapasiteten til batteriet og levetiden forlenges. Denne prosedyren innebærer rengjøring av polene og avsvovling av batteriplatene, det gjøres vanligvis med et spesialapparat.

Det er mange verksteder som utfører dynamoreparasjoner. Da bytter de børster, lager, sleperinger, diodeplater, anker- og statorvikling osv. I noen tilfeller sandblåses dynamokomponentene.

I startmotoren monteres det nye karbonbørster, solenoid, lager og enveisclutchkobling samt svinghjulring. 

Reparasjon av bilelektronikk inkluderer også vedlikehold av tenningssystemet, da monteres det nye tennplugger, tennspoler, tennkabler, tenningsmodul, fordeler osv. 

Det er viktig å sjekke at alle elektriske kabler fungerer som de skal. Det kan være nødvendig å rengjøre kontaktene, bytte skadede kabler og kontakter og stramme gjengede forbindelser hvis kablene ikke fungerer korrekt.

 Oppgraderinger innebærer vanligvis montering av følgende enheter: 
  • i Alarmsystem. Det beskytter bilen mot innbrudd og tyveri.
  • i Xenon-frontlykter. De sørger for kraftigere og mer effektivt lys. Standardlyktene må demonteres, så må ballastene monteres og kobles til bilens elektriske system når de monteres. 
  • i Tåkelys. De monteres i hullene i støtfangeren i stedet for dekslene, som lages på fabrikken.  Slike hull må kuttes til hvis bilprodusenten ikke har planlagt at bilen skal utstyres med slike lys.
  • i Lydsystem til bilen. Montering av høyttaler og forsterkere samt plassering av kabler. Det må beregnes hvor det er best å plassere hver komponent i lydsystemet for å få best mulig lydkvalitet.
Profilen din er din egen personlige assistent

Her kan du spore bilutgifter, oppdatere billoggen og planlagte delebytter, lagre veiledninger, notater og dokumenter